Haber

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları, Atatürk’ün sözleri; 19 Mayıs görselleri

19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak bastı ve aynı zamanda bu büyük gün Kurtuluş Mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edildi. Türkiye Cumhuriyet tarihinin dönüm noktalarından biri olan bugün, Atatürk’ün çok değer verdiği tüm Türk gençlerine armağan edilmiştir.

19 MAYIS ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ

“Gençler! Gelecek emellerimi gerçekleştirmeyi taahhüt eden gençler! Bir gün beni sizin gibi anlayan bir gence bu ülkeden ayrılacağım için çok memnun ve mutluyum.”

Sizler gibi gençlerimiz olduğu sürece bu ülke ve milletin bugüne kadar kazandığı zaferlerin üzerine çok daha büyük zaferler koyacağından hiç şüphem yok.

“Türk milleti güzel olan her şeyi, her medeni şeyi, her yüce şeyi sever ve takdir eder. Ama mutlaka her şeyin karşı çıktığı bir şey varsa o da kahramanlıktır. Bu sözler günümüzün uyanık Türkçesinin kulaklarında mutlaka yüksek sesle ve etkili bir şekilde yankılanacaktır. Yüksek huylarını önemsediğim Türk çocuklarından daha azını istemem.”

“Siz yeni Türkiye’nin küçük çocukları! Yorulsanız da peşimden geleceksiniz… Yorulmadan yürümeye karar verenler asla yorulmaz. Türk Gençliği yüksek idealimiz olan hedefe yorulmadan yürüyecektir.”

“Ey Türk Gençliği! Senin birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.”

“Kahramanlığımızı yaşatan, yaşatan gençlerdir. Aldığınız terbiye ve irfanla insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız. Sizler yükselen yeni nesilsiniz, sizlersiniz. istikbal.Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.”

“Bütün ümidim gençliktedir.”

19 MAYIS 2023 DUYURULAR VE GÖRSELLER

*Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, başta Ulu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

* Vatanın tüm ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayışına ve gücüne bağlıdır. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

*Gençlik umutla başlar, azimle devam eder ve başarı ile taçlanır. Gençlerimiz bu ülkenin en büyük zenginliğidir. 19 Mayıs’ta tüm gençlere saygı ve sevgilerimi sunuyor, aydınlık bir gelecek diliyorum.

* 19 Mayıs inanç, sevinç ve eylem günüdür. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

*Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümü. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

*Gençler, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, çalışkan, vatanını ve milletini seven bu ülkenin geleceği olarak; Daha çok çalışmalı ve ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandırmalısınız. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

haber-sogutlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu