Haber

20 bin voleybolsever Kalamış’ta şampiyonluğu kutladı

Milyonların nefesini tutarak beklediği Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Sırbistan ile oynadığı Avrupa Şampiyonası final maçını 20 bin voleybolsever, Kalamış Atatürk Parkı’nın 4 farklı noktasına kurulan dev ekranlardan heyecanla izledi. Temposu bir an olsun düşmeyen tarihi karşılaşmada Türkiye, kupayı 3-2’lik skorla kazandı.

Zorlu bir mücadelenin ardından 2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İtalya’yı 3-2 mağlup eden ve finalde Sırbistan milli takımıyla karşılaşan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız, muhteşem performansıyla tüm Türkiye’yi ekranlara kilitledi. . 3 Eylül Pazar günü saat 21.00’de binlerce voleybolsever, şampiyonluk maçını izlemek için filenin sultanlarının bu yıl oynadığı tüm maçların canlı yayınlandığı Kalamış Atatürk Parkı’na akın etti.

Maç öncesinde kısa bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, “Umudumuzu geleceğe taşıyan siz gençler ve kadınlar olmasaydı belki daha karamsar olurduk. İyi ki buradasınız, iyi ki kadınlarımız burada, iyi.” Gençlerimiz burada. Normal bir maç değil. Oradaki kadınlarımıza büyük bir alkışla destek verelim, onları ayırmayalım, Kadıköy’den bir kez daha onların yanında olduğumuzu haykıralım. Onlar Türkiye’yi orada temsil ediyorlar, kimse karışamaz. Onlarla kimse saçlarına zarar veremez. Kadıköylüler burada, Türkiye’deki kadınlar burada” dedi.

Yaklaşık 20 bin voleybolseverin ilgi ve coşkuyla takip ettiği final maçı için Kalamış Atatürk Parkı’ndaki amfi tiyatro, tenis kortu ve voleybol sahasını sporseverlerin hizmetine açan Kadıköy Belediyesi yetkilileri, kalabalıktan dolayı Kalamış Yaz Şenliği’ni gerçekleştirdi. ve final maçı için hazırlanan 3 saha. Proje kapsamında sinema salonunun gösterimini erteleyerek bu ekranı voleybol severlerin kullanımına açtı. Böylece bu tarihi gecede takımlarına destek vermek için gelen on binlerce kişi, final maçını 4 farklı ekrandan canlı izleme fırsatı buldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kure-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu