Haber

ATO Başkanı Baran’ın Bankalara Çağrısından Açıklama

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Bankalarımızı, deprem bölgesindeki esnafın kredi borcunun Bankacılık Mevzuatı dikkate alınarak koşulsuz, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesi için girişimde bulunmaya davet ediyorum. Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK).” sözünü kullandı.

Baran yaptığı açıklamada, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Kahramanmaraş merkezli illerde faaliyet gösteren ticari işletmelerin kredi borçlarının müşteri talebi ne olursa olsun bankalar tarafından ertelenmesi gerektiğini belirtti. Depremden etkilenen 10 ilde 320 bin ticari işletme bulunduğunu belirten Baran, kullanılan toplam ticari kredilerin 700 milyar liraya yaklaştığını bildirdi.

Halkbank’ın Cumhurbaşkanı Kararı ile esnafın kredi borçlarını 6 ay ertelediğini hatırlatan Baran, bu kararın depremin verdiği zararla uğraşan esnafa yeni bir soluk getirdiğini kaydetti. Halkbank’ın kararının diğer bankalara örnek olmasını dileyen Baran, çerçevenin ticaret odası üyelerini de kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

BDDK’nın müşterilerin talebine göre bankaların kredi borçlarını 6 ay erteleme kararı aldığını, bu karara uyan İş Bankası’nın bölgedeki kredilerin ödemelerini 6 ay ertelediğini hatırlattı. faizsiz, Baran şunları söyledi:

“Bu karar için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati’ye, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a ve BDDK’ya teşekkür ediyorum. Sallanan bölgedeki işletme sahipleri başvuru yapacak, belge hazırlayacak durumdalar. veya kredilerini geciktirme işlemleri ile uğraşmayın.Ne morali ne de zamanı var.Bankalarımızı, deprem bölgesindeki esnafın kredi borcunu başvurusuz, koşulsuz, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelemek için inisiyatif almaya davet ediyorum. Bankalarımızın bu yaklaşımı toplumsal dayanışmanın en güzel yansıması olacaktır.Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. ve sevenlerine, yaralılara acil şifalar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu