Haber

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı: İnsan Ticareti AB’nin ortak bir iç sorunudur

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel, “İnsan ticareti aslında insanların hayatını bir metaya dönüştürüyor. Bu sadece üçüncü dünya ülkelerinin değil, aynı zamanda Avrupa vatandaşları olarak Avrupa Birliği’nin (AB) de ortak bir iç sorunudur. onlar da mağdurdur.” söz konusu.

Gabriel, başkent Sofya’daki “Boyana” Hükümet Konağı’nda düzenlenen “İnsan Ticaretini Önlemek ve Mücadele Etmek: İyi Uygulamalar ve Sürdürülebilir Çözümler” başlıklı uluslararası konferansın açılışını yaptı.

İnsan ticaretiyle mücadelenin sadece suçluları cezalandırmakla sınırlı olmaması gerektiğini belirten Gabriel, “İnsan ticareti aslında insanların hayatını bir metaya dönüştürüyor. Bu sadece üçüncü dünya ülkelerinin değil, Avrupa Birliği’nin de ortak sorunudur.” AB), çünkü Avrupalı ​​vatandaşlar da mağdur.” Bu bir iç sorundur.” dedi.

Sorumlu bir politika yürütüldüğünde insan ticareti mağdurlarının hayatları, hakları ve geleceklerinin ön planda tutulması gerektiğini kaydeden Mariya Gabriel, “Ucuz işgücüne ve yasa dışı organ ticaretine talep olmasaydı, İnsan ticareti yalnızca kötü bir dönem olarak hatırlanıyor.” Bu kelimeyi kullandı.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov da son yıllarda yaşanan savaş, ekonomik, çevre, insani ve diğer krizlerin insan kaçakçılığını körüklediğini belirtti.

Düzensiz göç ve insan ticaretinin koordineli bir şekilde devam ettiğine işaret eden Stoyanov, “Her iki suç da işleyenlere çok büyük gelir sağlıyor. Bulgaristan, insanların hayatına, sağlığına ve onuruna zarar veren bu suçların önlenmesi için büyük çaba harcıyor.” söz konusu.

Avrupa’da insan ticaretinde artış

AB İnsan Ticaretiyle Mücadele Koordinatörü Diane Schmidt, Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) son verilerine göre AB’de kayıtlı insan ticareti mağduru sayısının 2021’de 7 bin olduğunu, bu sayının 2022’de 10 bine çıktığını söyledi. ve yüzde 63’ü sistematik değildi. Göçmen olduğunu belirtti.

Konferansa video mesaj gönderen AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, “Bulgaristan karadan Schengen bölgesine girerse organize suçla mücadelede daha büyük başarı elde edilir. Bu alanda sınırlamalar en kısa sürede getirilsin.” söz konusu.

Johansson, “Uyuşturucu kaçakçıları uyuşturucuyu bir kez satabilir. Ancak insan kaçakçıları köle bir kadının cesedini defalarca satabilir. Bulgaristan’da insan ticareti mağdurlarının yüzde 90’ı kadındır. Bu mücadelede en güçlü silahımız Avrupa mevzuatıdır.” sözlerini kullandı.

İki panelden oluşan konferansta “Bulgaristan’da insan ticaretiyle mücadelede stratejik vizyon” ve “İnsan ticaretiyle mücadelede kalıcı çözüme yönelik tedbirler” konuları ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu