Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artvin saldırısında hedef Kılıçdaroğlu değildi

2016 yılında Ardanuç bölgesinde Artvin’e giden CHP konvoyuna roketli saldırı düzenlendi.

Saldırı sonucunda Jandarma Er Fatih Çaybaşı şehit oldu, iki asker yaralandı.

Saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi, ancak hedefin Kemal Kılıçdaroğlu olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu ise çıktığı her televizyon programında kendini gösteriyor. ‘Terör örgütü PKK’nın saldırdığı tek siyasetçi’olarak tanımlar.

“Kılıçdaroğlu PKK terör örgütüne güvendi”

TRT Haber’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK’dan aldığı takviyeye atıfta bulunarak şu cümleleri kurdu:

“PKK elebaşları ikinci turda da Kılıçdaroğlu’na oy verelim diye açıklamalar yapıyorlar. Bu açıklamalar Kılıçdaroğlu’nun PKK terör örgütüne bel bağladığını gösteriyor. Gücünü onlardan alıyor. Rabbim kimseyi böyle bir duruma düşürmesin. Onları böyle utandırmasın.”

“PKK ‘Hedefimiz ne CHP’ydi ne de Kılıçdaroğlu’ diyerek bu eylemden dolayı özür diliyor”

Artvin saldırısına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“PKK’nın saldırdığı tek siyasetçinin bu kişi olduğu iddiası da saçma. PKK bu eylem nedeniyle ortaya çıktı ve ‘Hedefimiz ne CHP’ydi ne de Kılıçdaroğlu’ dedi. “Çok açık. Çok açık. Kılıçdaroğlu, bir askerimizin şehit olduğu bu menfur saldırıyla ilgili olarak PKK’nın adını anmaktan özenle kaçındı. Hala beşikte bebekleri, sivilleri, kadınları, öğretmenleri öldürürken vicdan azabı çekmeyen katiller neden Kılıçdaroğlu’ndan özür diliyor?” CHP Genel Başkanı çıkıp bunu millete dürüstçe anlatsın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu