Teknoloji

Elon Musk’tan beklenmedik hamle! büyük bir kafa karışıklığı var

Twitter’dan beklenmedik bir saldırı geldi ve Twitter “Ödeme yapmayana mavi tik yok” çıktısıyla tepki gösterdi. Bir milyondan fazla kullanıcısı olan ve hiç aboneliği olmayan hesaplar mavi tik aldı.

Hayatını kaybeden ünlülerin hesaplarına gelen mavi tikler bile sosyal medya platformunda tepkiye neden oldu.

DOĞRULAMA SÜRECİ VAR

Başlangıçta, geçersiz hesapları ve yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak için tasarlanmış bir kimlik doğrulama aracı olarak kullanıldı. Artık bir hesabın Twitter Blue adlı premium bir hizmete abone olduğuna dair bir simge ve ödeme yapıldıktan sonra bir doğrulama işlemi var.

Fiyatlar, aboneliğin yapıldığı yere göre değişir, ancak ayda ortalama 8 ABD doları civarındadır. Orijinal doğrulama sürecinden mavi tik alan ve abonelik bedelini ödememeye karar verenler, 20 Nisan’dan itibaren tiklerini kaybetmeye başladı.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMDEN TEPKİ

Dünyaca ünlü yazar Stephen King, mavi tik’in geri gelmesinin ardından sosyal medyada tepki gösterdi.

1 MİLYONDAN AZ TAKİPÇİ SAHİBİ OLAN TAKİPÇİLER DE YENİDEN YENİLENDİ

Ayrıca 1 milyondan az takipçisi olan bazı hesaplar için mavi tiklerin “tamamen Elon Musk’ın takdirine bağlı olarak” geri yüklendiğini belirtti.

Mavi tik tıklandığında “bu kullanıcı abonedir ve telefon numarasını doğrulamıştır” ibaresi kullanıcılardan tepki gördü. Hayatını kaybeden isimlerin bu doğrulamayı yapamayacakları belirtildi.

Süreçle ilgili Twitter’dan resmi bir açıklama yapılmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu