Haber

Eski İsrail Savunma Bakanı Gantz: Biden hükümete uyarı mesajı gönderdi

Eski İsrail Savunma Bakanı benny GantzBiden, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İsrail hükümetine yönelik eleştirilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden’ın açıklamalarını değerlendiren Gantz, şunları söyledi:

“ABD Başkanı Joe Biden, İsrail hükümetine acil bir uyarı mesajı gönderdi. En önemli müttefikimiz ve en iyi dostumuz olan ABD ile ilişkileri bozmak stratejik bir saldırıdır. Netanyahu, durumu düzeltmek ve İsrail’i korumak için hızla harekete geçmek için yasa müzakeresi yaptı. bu değerlerin temeli olan demokrasi onların takımına öncülük etmelidir.”

Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu’yu görevden aldı Savunma Bakanı Yoav GallantTekrar görevine dönmesi için davette bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden Salı günü basına yaptığı açıklamada İsrail’in bu yolda yürümeye devam etmesinin mümkün olmadığını ve bunun büyük endişe yarattığını söyledi. Biden, Netanyahu’yu yakın dönemde Washington’a davet etmeyi düşünmediğini de söyledi.

Netanyahu hükümetinin tartışmalı ‘yargı reformu’

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin5 Ocak’ta Yargıtay’ın yetkilerini sınırlayacak ve yargının hakimlerin seçimi üzerindeki etkisini azaltacak bir yasa tasarısı hazırladıklarını duyurdu.

İsrail’in en yüksek yargı mercii olarak görev yapan Yüksek Mahkeme gibi yargının yetkilerini azaltan bu adım, Meclis’in çıkardığı yasaları bozma yetkisini ve atamalarda söz sahibi olma yetkisini de elinden aldı. yargıçlar, İsrail kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açtı.

İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara, hükümetin yargı düzenlemesine itirazlarını yazılı olarak sundu. ‘Kuvvetler ayrılığı, yargının bağımsızlığı ve kişi haklarının korunması’Hayatının kötüye gitmesi üzerine topladığını paylaştı.

2 ayı aşkın bir süredir, özellikle Tel Aviv’de, ülke genelinde on ila yüzbinlerce İsrailli, hükümetin yargı düzenlemelerine karşı kitlesel protestolar düzenliyor.

İsrail polisinin, özellikle Tel Aviv’deki kitlesel protestolara ‘sivil itaatsizlik eylemi’ daveti ile müdahale etmesi konusunda sert prosedürlere başvurmaktan kaçınması, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamara Ben-Gvir ile aralarında gerginliğe neden oldu. polis gücü.

Başkan Isaac Herzog, hükümetin ülkedeki yargı düzenlemesinin yol açtığı durumu “çok tehlikeli ve endişe verici” olarak nitelendirdi. Netanyahu hükümeti, muhalefeti müzakere davetlerini reddetmekle suçladı ve muhalefet liderleri, söz konusu düzenlemeye ilişkin kararın hukuki sürecini durdurmadan müzakereleri reddettiklerini açıkladı.

yayladagihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu