Haber

İYİ Parti Seydikemer adayı Harun Sağır, ittifak protokolüne uyulmadığı gerekçesiyle adaylığından çekildi.

İYİ Parti’nin MUĞLA’nın Seydikemer ilçesinde belediye başkan adayı Harun Sağır, imzalanan ittifak protokolüne uyulmadığı gerekçesiyle adaylığından çekildiğini açıkladı.

İYİ Parti TBMM Küme Toplantısı’nda Meral Akşener’in rozet takarak Seydikemer belediye başkan adayı ilan ettiği Harun Sağır, adaylığından çekildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Sağır, “Yaklaşık 3 aydır Seydikemer’de belediye başkan adayı olarak çalışıyorum. Bu süreç Kasım 2023’te İYİ Parti, CHP, DEVA ve SP ilçe başkanlarının iş birliğiyle başladı. İlçe başkanları uzun süredir ilçede belediye başkan adayı olarak çalışıyor.Seçimler için ittifak halinde çalıştıklarını belirterek bana Seydikemer İttifakının adayı olmamı teklif ettiler.Ben de aday olacağımı belirttim. Seçimlere ittifak halinde girilmesi şartıyla İYİ Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı oldum, seçimlere lider adayı olarak gireceğim ve başka aday gösterilmeyeceği taahhüdü verildi. İçinde bulunduğumuz dönemde Seydikemer’de kurulan ittifak, ittifakın en büyük ortağı CHP’nin aday göstermesi ve siyasi açıdan karışık bir sürecin ortaya çıkmasıyla bozuldu.Siyasi partilerin genel liderlik düzeyindeki olumsuz tutum ve davranışları etkili oldu. Bu karmaşık sürecin oluşumunda ve ne yazık ki Seydikemer İttifakı’nın sürdürülmesi imkansız hale gelmiştir. “Seydikemer belediye başkanlığı adaylığından çekiliyorum” dedi.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’ndan aday olmak için istifa eden Harun Sağır, İYİ Parti, DEVA Partisi ve CHP ilçe başkanları düzeyinde yapılan anlaşma protokolünü de paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu