Haber

Metroda Yasağı Protesto Etmek İçin Andımızı Okuyan Gençlere Vatandaşlardan Tepki Geldi

Metroda seyahat ederken, ülkemizdeki yasağa tepki olarak grup kıyafetleri içindeki bir grup gencin yüksek sesle yeminimizi ettiği görüntüler gündem oldu. Vatandaşların tepkisini çeken o anlar sosyal medyayı ikiye böldü. Detaylar burada…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından 1933 yılından itibaren ilk ve orta okullarda İstiklal Marşı ile birlikte söylenen Öğrenci Andı, 2013 yılında AK Parti iktidarı döneminde kaldırılmıştır.

2011-2015 yılları arasında devam eden ‘Çözüm Süreci’ nedeniyle alındığı ileri sürülen bu karar, “12 Mart 2021 tarihinden itibaren okullarda Andımız okunmayacak” şeklinde kesinleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Ekim 2018’de AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada, Öğrenci Andı’nın kaldırılmasıyla ilgili olarak, “Bizim Andımız adlı metnin yazarı Reşit Galip, insanları kafataslarına göre sınıflandırıyordu. .”

‘Sözümüz’ olarak bilinen metnin yazarı, oldukça tartışmalı Reşit Galip’ti. Reşit Galip, Türk ezan zulmünün mimarlarından biridir. Farklı Reşit Galipleri kafalarına göre sınıflandıran sözüm ona bir âlim idi. Karınca uygulamasının cumhuriyetimizle alakası yoktur. CHP ve MHP bu uygulamanın tarihçesini bilmedikleri için bir sömürü kampanyası başlatarak milleti yanıltmaya çalışırlar. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde çocukların bir araya toplandığı, ırkçı sloganların okunduğu yazılara rastlayamazsınız. Bal diyerek ağız tatlandırılmaz. Bal yersen ağzın tatlı olur, Türküm deyip Türk olamazsın. Ben haklıyım diyerek çalışkan olamazsın. Bir takım, insanlık ailesinden öğretmenlerinden aldığı eğitimle değerler edinir. Ağır işleri bir kenara bırakıp borca ​​ve işsizliğe mahkûm ettiler. Andımız sözden öteye gitmeseydi, CHP ve MHP en baştan Türkiye’ye bu kadar ağır bir bedel ödetmezdi. Kim çalışıyor, kim haklı, kim haklı, kim haklı. Geri kalmış ülke manzarasını değiştirdik. Gidip okusunlar, anlattıklarımın daha detaylısını görecekler. Uygulamanın cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle alakası olmadığını görecekler, sömürü siyasetini görecekler. Bizim gibi olan var mı? HAYIR.’

Yeminimizin iptalinden sonra da görüş ayrılıkları halk arasında tartışmalara neden olmaya devam etti. Geldiğimiz noktada takım elbiseli bir genç geçen gün yasağa tepki göstermek için metroda andımızı okuduğu anlarla gündem oldu.

Metroda 8 kişi toplanıp yolculuk ederken, yasağa tepki olarak andımızı yüksek sesle okuyan gençler sosyal medyayı ikiye böldü.

İşte o anlar:

Bu eyleme bazı gençler tepki gösterdi.

Diğerleri, “İnsanların her şeyi talep etme veya protesto etme hakkı vardır” dedi.

Gençlerin tepkisini utanç verici bulanlar oldu.

“Bunları görmek istiyoruz!”

Zorla okumaya karşı olanlar dikkat çekti.

Şakalar da yapıldı.

“Umarım yeminlerimizi tekrar okuruz!”

Ne düşünüyorsun? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu