Haber

PTT çalışanı sıcak havada posta dağıtırken öldü

İzmir’de PTT çalışanı Berran İhtimam Kırmızıgül, posta dağıtımı sırasında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Kırmızıgül’ün çalışma arkadaşları, “Ey PTT yöneticileri; Bu kurumda çalışan insanlar sizin ücretli köleniz değil. Kendi çalışanının yaşam hakkını dahi koruyamayan kişiler yönetici olamazlar. Bu nedenle olasılığı yüksek olaylarda bile öngörülü davranmayan PTT Genel Müdürü ve İzmir Genel Müdürü’nü istifaya davet ediyoruz. 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu’na muhalefet ettikleri için haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz. Performans rakamları bugünden kaldırılsın. İş güvenliği kurallarına kesinlikle uyulmalıdır.

İzmir’de PTT’de taşeron dağıtım elemanı olarak görev yapan 42 yaşındaki Berran İtina Kırmızıgül, dün dağıtım sırasında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Haber-Sen üyesi olan Kırmızıgül’ün çalışma arkadaşları bugün İzmir’in Bayraklı ilçesinde PTT Merkez İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Kırmızıgül’e bir dakikalık saygı duruşunda bulunan Haber-Sen üyesi PTT çalışanları, yetkilileri istifaya çağırdı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu da mı bir KADER PLANI?”

“Dün Berran yükü sırtında bu binadan çıktı ve geri dönmedi. Daha kötüye gidebilir mi? Daha ne yaşayacağız, sırada ne var? Bunun bedelini kim ödeyecek? Bugün birimizin böyle bir şey yaşamayacağının garantisi var mı? Bu da mı ilahi takdir, bu da mı kaderin planı? Yoksa PTT’de çalıştığınız için mi bu işin doğasında var? Dünya kavurucu sıcaktan bahsediyor. Televizyonlar ve internet kanalları ‘sıcaktan kaçının, dışarı çıkmayın’ diye bağırıyor. Ama yükünüzü sırtınıza alalım, şimdi yollara çıkın size bir şey olmasın PTT’li kardeşim.

Yıllardır bu kuruma yapılan zulmü yazdık, anlattık. Duymazlar. Nereden? PTT para kazansın, kar etsin diye. Sen sırtına yüklenenleri hayatının kıymetine teslim et kardeşim, bundan çok para kazananlar var. Canınla ödesen de maaşın umurlarında değil. Daha fazlasına, daha fazlasına ihtiyaçları var. Çünkü doymak bilmeyen insanlıktan çıkmıştır. PTT bu ülkede bunca saçmalıktan çıkmak zorunda mı? Böyle bir beceriksizliğin, hukuksuzluğun ve kibrin yaşandığı başka bir işyeri veya devlet kurumu var mı?

‘MERDİVEN ALTI İŞYERİ?’

Burası benim iş yerim mi merdiven altı bu PTT? Biliyorsunuz bu koca binada yıllardır tek bir doktor çalışmıyor. Ancak İş Güvenliği Kanunu, çalışan sayısı 50’yi geçerse çalışan sayısının tabip olması gerektiğini söylüyor. 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu Nerede? Burada geçerli değil mi? Bak yarın buraya doktor tayin edecekler, izle. Siz bile görmemiş olabilirsiniz ama yeni risk analizleriniz ve verilen eğitimleriniz var. O raporlar bir bir çıkıyor. Bunu yapanlar adaletin olmadığı mahkemelerde beraat edeceklerdir. ‘Her türlü tedbire rağmen’ ile başlayan cümlelerin sonunda yine yanılırsınız. Çünkü yaşadığını kabul ettiğini biliyorlar.

‘BU KURUMDAKİ ÇALIŞANLAR SİZİN MAAŞLI KÖLÜNÜZ DEĞİLDİR’

Anadolu’nun çok güzel bir sözü vardır arkadaşlar; Ağlamayan bebeği emzirmezler. Sesimizi yükseltmeliyiz. PTT çalışanı ipin ucunu kaçırdı değerli arkadaşlar. Artık PTT yöneticileri burada çalışan herkesin benim dediğimi yapması gerektiğini biliyor. Bugün birlik günüdür. Ortada durup gücümüzü haykıracağız, başka çare yok. 9 yaşında annesiz kalan Berran’ın oğlu gibi kendi çocuklarımız yaşamasın diye bunu yapacağız. Ey PTT yöneticileri; Bu kurumda çalışan insanlar sizin ücretli köleniz değil. Kendi çalışanının yaşam hakkını dahi koruyamayan kişiler yönetici olamazlar. Bu nedenle PTT Genel Müdürü’nü ve İzmir Genel Müdürü’nü olma ihtimali yüksek olaylarda bile öngörülü hareket edemediği için istifaya davet ediyoruz. 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu’na muhalefetten haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz. Performans rakamları bugünden kaldırılsın. İş güvenliği kurallarına kesinlikle uyulmalıdır.”

haber-ilgaz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu