Haber

Timur Soykan: Şamil Tayyar depremde binlerce insanımızı katleden vurguncu çetenin liderlerinden biri

Maraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremle harap olan Antep’te deprem konutları için kura çekimi yapıldı. Çekilişte sarsıntı evi olarak eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da seçildi.

Tepkilerin ardından açıklama yapan Şamil Tayyar, “Çekiliş 2+1 85 metrekarelik bir ev gösterdi. Babamın iki katlı, bahçeli bir evi vardı. Ev bana kayıtlıydı ve ağır hasar raporu verdiler. Bir süre sonra yıkıldı. Hak sahibi olarak deprem konutuna başvurduk.”

Tayyar’a ev bulunmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan gazeteci ve Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, “Boo… ‘Böyle olamaz’ sözünün Türkçe karşılığı yok” dedi. Artık Şamil Tayyar’a deprem evi verildi. Şamil Tayyar depremde binlerce insanı öldürdü.” “Cinayet çetesinin liderlerinden biri. Lütfen aşağıdaki bilgileri okuyun. Depremzedeler çadır ve konteynırlarda iken kendisine kalacak yer verildi” dedi.

Soykan, Şamil Tayyar’ın müteahhitlerle bağlantılarına ilişkin 19 Mart 2023’teki paylaşımlarını hatırlattı:

‘NURDAĞI VE İSLAHİYE’DE KİM KONUŞURSANIZ TAYYAR’IN MÜTEAHHİTLERLE İLİŞKİLERİNDEN SÖYLÜYOR’

“YIKIM PORTRELERİ (İSLAHİYE) Depremle ilgili gözaltına alınan 284 kişinin 102’si müteahhit, 151’i bina yöneticisi, 13’ü bina sahibi, 18’i ise binada değişiklik yapan kişiler. Müteahhit ortakları, siyasetçiler, bürokratlar ve Vurguncu çeteler saklanıyor. Bunları bu bilgilerle arşivleyeceğiz. “Adalet için… Gaziantep İslahiye’den başlıyoruz. Daha sonra ilçe ilçe devam edeceğiz. İslahiye ve Nurdağı’nda kiminle konuşsanız Şamil Tayyar’ın müteahhitlerle ilişkisini konuşuyorlar. AKP il veya ilçe yönetimleri ve belediyelerdeki müteahhitlerin aile bağları çok açıktır.”

‘AHMET TEKİN’İN İNŞA ETTİĞİ 6-7 YILLIK BİNALAR BİLE YIKILDI’

“Ahmet Tekin İslahiye’nin büyük müteahhitlerinden biriydi. Hatta inşa ettiği 6-7 yıllık apartmanlar bile yıkıldı, onlarca insan öldü. Kardeşi Veysi Tekin ise AKP ilçe yöneticisiydi. İslahiye üyesiydi. Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Şamil Tayyar’a çok yakın isimler. Kardeşi Ahmet Tekin, belediye meclisindeyken imar planının değiştirildiği, kat izninin 4’ten 7’ye çıktığı alanlarda görev aldı. Belediyeye bağlı bu işlerden çok paralar çıkıyor. Ahmet Tekin ve Veysi Tekin tutuklandı. Gizli ortakları yargılanmayacak mı?”

‘TAYYAR, TEKİN’İN KIZININ DÜĞÜN ŞAHİDİ OLDU’

“Ahmet Tekin’in kızı, müteahhit Şaban Doğan’ın oğluyla evlendi. Düğün törenini Fatma Şahin gerçekleştirdi. Görgü tanıkları arasında Şamil Tayyar da vardı. Şaban Doğan, AKP eski İslahiye İlçe Başkanıydı. Tayyar’la son yıllarda arası açılmıştı. Yeni yapılan binalar Depremde yıkılmadı ama ağır hasar gördü.

Müteahhit Hüseyin Erdoğan, Şamil Tayyar’a çok yakındı. Kardeşi İbrahim Doğan ise eski AKP İslahiye İlçe Başkanıydı. Yaptırdığı Hüseyin Tayyip Erdoğan Apartmanı yıkıldı ve ailesinden çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Tayyar, kendisine sarılırken çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Hüseyin Erdoğan tutuklandı.”

‘BİNALARI AĞIR HASAR GÖREN MIDEOĞLU, TAYYAR’IN SAĞ UYGUCUSU OLARAK BİLİYOR’

“Müteahhit Murat Ergin Mideoğlu, İslahiye’de Şamil Tayyar’ın sağ kolu olarak biliniyor. Bir yıllık binaları depremde ağır hasar gördü. Mideoğlu aslında öğretmen ve eski İlçe Milli Eğitim Müdürü. Tayyar milletvekiliyken milletvekiliydi. İslahiye Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Mideoğlu’nun yeşil alanlardan konut ve ticari alana dönüştürülen alanlarda yapılar inşa ettiği iddia ediliyor. Şamil Tayyar’ın kardeşiyle manevi partner olduğu iddiası var. Mideoğlu gibi; Milli eğitim müdürü iken müteahhitlerle çalışan, inşaat işine giren kişilerin pek çok örneği var.

Müteahhit İzzet Aytekin, onlarca kişinin hayatını kaybettiği Müge İnşaat Kooperatifi’nin yönetim kurulu üyesiydi. AKP’li İslahiye Belediye Başkan Yardımcısı iken eşine ait olduğu anlaşılan bir inşaat şirketinin sahibiydi. Depremde yeni inşa edilen binalar büyük hasar gördü. Tayyar’a da yakındı. Fotoğrafta solda. İslahiye’de yıkılan çok sayıda binanın kontrol raporlarına Kadir Ateş’in 3T İnşaat Kontrol Şirketi imza attı. Hatta kardeşine ait Bahadır İnşaat’ın binalarını bile denetlediği iddia edildi. Elbette ortaklardı. “Sefa Apartmanı’nın bulunduğu binalarda onlarca kişi hayatını kaybetti.”

‘RANTA TAYYAR VE BİR BELEDİYE YARDIMCISI’NIN YÖN VERDİĞİ İDDİA EDİLDİ’

“Ateş kardeşlerin, Gaziantep Belediyesi’ndeki bir başkan yardımcısıyla çok yakın olduğu iddia edildi. Kadir Ateş, AKP Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz tarafından da ziyaret edildi. Kadir Ateş ve Ali Ateş aranıyordu ve yurt dışına kaçtıkları belirlendi. Tabii ki , İslahiye Belediye Başkanı Kemal İlçede kat artışları yapılırken, imar planları değişirken Vural’ın (soldan dördüncü) vurguncu çeteden uzak durması mümkün değil.Şamil Tayyar ve Murat Ergin Mideoğlu ile sık sık bir araya geliyor, fotoğraftaki gibi.

İslahiye’de Şamil Tayyar’ın yanı sıra AKP’li Gaziantep Belediyesi başkan yardımcısının da kâr elde ettiği iddia ediliyor. “Bu başkan yardımcısına bağlı olan Gaziantep Belediye Meclis üyesi avukatın rüşvet karşılığında inşaat işlerini çözdüğü söyleniyor.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu