Haber

2 kişi tespit edildi! Türkiye ve ABD aynı anda dondu

Dışişleri Bakanlığı, “ABD ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda Türkiye ve ABD tarafından eş zamanlı olarak teröre finansman sağladığı tespit edilen 2 kişinin mal varlıklarının dondurulmasına karar verilmiştir.”açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, DEAŞ ve El Esas ile irtibatlı iki kişinin terör örgütlerine finansman sağlama kısmında makul sebeplerin varlığına dayanarak mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bakanlıkça hazırlanan “malvarlığının dondurulması” kararı Resmi Gazete’nin mükerrer nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre DEAŞ ve Al Esas, Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında “terörün finansmanı” hatası kapsamına giren fiillerin işlenmesi için makul sebeplerin varlığına dayanarak Al-Assist ile temasa geçmiştir. Kubilay Sarı ve Omar Alsheak’Türkiye’deki varlıkları donduruldu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

ABD ile ortak yürütülen çalışmalar sonucunda Türkiye ve ABD tarafından eş zamanlı olarak teröre finansman sağladığı tespit edilen 2 kişinin mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile söz konusu karara ilişkin detaylı bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuluyor.

Daha önce DEAŞ terör örgütüne finansman sağladığı tespit edilen bir şebekenin varlıkları, 5 Ocak 2023 tarihinde iki ülke tarafından eş zamanlı olarak dondurulmuştu.

Ülkemiz, terörün finansmanının önlenmesi için aktif adımlar atmaya ve bu konuda uluslararası ortaklarıyla işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir.

viransehirhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu