Teknoloji

Apple Son Gelir Raporunu Duyurdu! Vision Pro İyi İş Yapmış!

Apple şirketi, ikinci çeyrek gelir raporunu yayınladı ve 90.8 milyar dolarlık gelirle beklentilerin üstünde bir performans ortaya çıkardı.

Şirket yine yapacağını yaptı ve ikinci çeyrek gelir raporuyla rakiplerine karşı sağlam duruşunu sürdürdü. Bu rekor çeyreğin öne çıkan yıldızı ise şüphesiz Apple’ın yeni göz bebeği Vision Pro cihazı oluyor. Apple, bu çeyrekte tam 90.8 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı ve hisse başına düşen kazancı 1.53 dolar olarak açıklandı. İşte son gelir raporunun detaylarını inceleyebilirsiniz…

Apple İkinci Çeyrek Gelir Raporunu Açıkladı

Analistlerin 90.8 milyar dolar gelirle ve hisse başına 1.50 dolar kazanç tahmin ettiğini düşünürsek, Apple beklentileri aşmış görünüyor. Geçen senenin aynı dönemine kıyasla biraz düşüş olsa dahi (94.8 milyar dolar gelir ve 1.52 dolar), Apple hala sağlam bir performans sürdürüyor.

Bu raporlanan çeyreğin öne çıkan yıldızı ise şüphesiz Apple’ın yeni göz bebeği Vision Pro diyebiliriz. Şubat ayı başında piyasaya sürülen bu cihaz, analistlere göre sene sonuna kadar 450 bin adet satış yapabileceği aktarılıyor. Bu da Apple standartlarına göre düşük bir rakam gibi görünse de, Vision Pro’nun başlangıç fiyatı 3 bin 500 dolar olduğu kaynaklı, yine de Apple’ın yıllık gelirine hatırı sayılır bir katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Şirket ayrıca, hissedarlarına güvenini göstermek için 110 milyar dolarlık dev bir hisse geri alım programını duyuruyor. Apple’ın CFO’su Luca Maestri, müşteri memnuniyeti ve sadakat seviyelerinin çok yüksek olmasının, tüm ürünlerinde ve coğrafi segmentlerde aktif cihaz tabanının yeni bir rekor kırmasına ve Mart ayı çeyreği için yeni bir EPS rekoru kırılmasına olanak tanıdığını kaydetti.

Cihaz bazında bakıldığında, iPhone’dan elde edilen gelir geçen sene aynı çeyrekte 51.3 milyar dolar iken, bu sene 45.9 milyar dolara düştüğü gözlendi. Bu yaşanan düşüşün büyük bir kısmı Çin’de beklenenden düşük talebe bağlandığı söyleniyor. Diğer taraftan, hizmetlerden elde edilen gelir ise geçen yıla göre artarak 23.8 milyar dolara ulaşmayı başardı ve de Apple’ın çeyrek gelirinin yaklaşık % 26’sını oluşturduğu görüldü.

iPad ve Mac gelirleri ise sırasıyla 5.5 milyar dolar ve 7.4 milyar dolar olarak gerçekleştiği gözlemlendi. Aksesuar ve giyilebilir teknoloji kategorisinde ise gelir 7.9 milyar dolara yükselmiş. Sonucunda Apple’ın bu çeyrekteki performansı, özellikle de yeni ürünleri ve stratejik hamleleriyle, yatırımcıların ve teknoloji meraklılarının dikkatini çekmeyi sürdürüyor.

Apple şirketinin hisseleri şu anda, bu haberlerin ardından, after-hours işlemlerde yaklaşık 13 puan yükseldiği görülüyor. Bu durumu şöyle yorumlayabiliriz; Apple yine kendinden bekleneni karşıladı ve hatta biraz daha fazlasını da yaptı şeklinde desek yeridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu