Haber

Çin Devlet Başkanı Xi: Çin, Sudan’ın Siyasi Geçiş Sürecini Desteklemeye Devam Edecek

RİYAD, 9 Aralık (Xinhua) — Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Perşembe günü Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde yaptığı açıklamada, Çin’in Sudan’daki tüm tarafları diyalog ve istişare yoluyla istikrarlı bir siyasi geçiş çabasında desteklediğini ve dış güçlerin karşı çıktığını söyledi. Türkiye’nin içişlerine karıştığını ve Sudanlı dostlarının sesini uluslararası arenada yükseltmeye devam edeceğini söyledi.

Xi, bu açıklamayı Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdul Fattah al-Burhan ile Riyad’da yaptığı görüşme sırasında yaptı.

Çin ve Sudan’ı iyi ve kötü günde yan yana duran iyi dostlar ve iyi kardeşler olarak nitelendiren Xi, Çin’in dostluğu ve karşılıklı inancı güçlendirmesi, birbirinin temel çıkarlarını kararlılıkla desteklemesi, çeşitli alanlarda fikir alışverişini ve iş birliğini derinleştirmesi gerektiğini söyledi. ve Çin ile Çin arasında işbirliği aramak. Sudan’ın stratejik iştirakinin istikrarlı ve uzun vadeli büyümesini sağlamak için Sudan ile el ele vermeye hazır olduğunu söyledi.

Çin Devlet Başkanı, ülkesinin imkanları ölçüsünde Sudan’ın kalkınmasına yardımcı olmak için; Petrol, tarım, madencilik ve diğer alanlarda işbirliğine devam edeceğini ve Sudan’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına yardımcı olmak için yetenekli Çinli işletmeleri Sudan’daki inşaat projelerine katılmaya teşvik edeceğini vurguladı.

Xi, Çin’in çeşitli alanlardaki alışverişini ve işbirliğini derinleştirmek ve genişletmek için Sudan ve diğer Arap ülkeleriyle birlikte çalışmak istiyor; Çin-Afrika İşbirliği Forumu çerçevesinde Sudan ile işbirliğini güçlendirmek; Gelişmekte olan ülkelerin ortak çıkarlarını ve uluslararası eşitlik ve adaleti korumak için Birleşmiş Milletler ve diğer çok taraflı kurumlarda uyum ve işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Al-Burhan ise Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi’nin başarısı ve Xi’nin ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreterliği’ne yeniden seçilmesi nedeniyle tebriklerini iletti.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı, Sudan halkı ile Çin arasında köklü bir geçmişe sahip dostluğun derin ve güçlü olduğunu söyledi.

El-Burhan, Çin’in uzun süredir Sudan’a ulusal güvenlik ve istikrarın sağlanması konusunda kararlılıkla destek verdiğini belirterek, Sudan hükümeti ve tüm Sudan halkı adına Xi ve Çin halkına en içten şükranlarını sunmak istediğini sözlerine ekledi.

Sudan’ın temel çıkarlarının korunması konusunda Çin’i kararlılıkla desteklediğini ve Çin’in önerdiği tüm değerli girişimleri kararlılıkla desteklediğini belirten el-Burhan, ülkesinin Sudan’ın yanı sıra Arap ülkeleri ile Çin arasındaki genel çıkarları daha da geliştirmeyi umduğunu ifade etti. -Çin çıkarları. katma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu