Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Hatay ilçe başkan adaylarını tanıttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da düzenlenen törenle AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

AK PARTİ’NİN HATAY İLÇE BELEDİYE ADAYLARI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısına katıldı. Antakya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Hatay ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

DEPREMDE EN AĞIR HASAR VEREN İLÇELERDE YENİ İSİMLER BELİRTİLDİ

AK Parti, depremden ağır hasar gören ilçelerde mevcut belediye başkanlarıyla yola devam etmeme kararı aldı. Antakya’da mevcut belediye başkanı İzzettin Yılmaz’ın yerine İbrahim Naci Yapar aday gösterildi. İskenderun’da Fatih Tosyalı’nın yerine Mehmet Dönmez, Kırıkhan’da ise mevcut belediye başkanı Ayhan Yavuz’un yerine Ömer Erdal Çelik aday gösterildi.

İŞTE AK PARTİ HATAY İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

  • Altınözü Belediyesi Lider adayı:Rıfat Sarı
  • Antakya Belediyesi Lider adayı:İbrahim Naci Yapar
  • Arsuz Belediyesi Lider adayı:Fiyat Tultak
  • Belen Millet İttifakı Belediye Lideri adayı:İbrahim Gül
  • Defne Belediye Başkan adayı:Gökhan Köse
  • Dörtyol Belediyesi Lider adayı:Oğuz Uçar
  • Erzin Millet İttifakı Belediye Başkan adayı:Erhan Akın
  • Hassa Belediyesi Lider adayı:Selahattin Çolak
  • İskenderun Belediyesi Lider adayı:Mehmet Dönmez
  • Kırıkhan Belediyesi Lider adayı:Ömer Erdal Çelik
  • Kumlu Millet İttifakı Belediye Başkan adayı:Mehmet Şarküteri
  • Tayas Belediye Başkan adayı:Bekir Altan
  • Reyhanlı Belediyesi Lider adayı:Ahmet Selman Yumuşak
  • Samandağ Belediyesi Lider adayı:Seyit Ali Aslan
  • Yayladağı Belediyesi Lider adayı:Mehmet Yalçın


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Medeniyetlerin beşiği Hatay’ın bir an önce ayağa kalkması için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah deprem bölgesindeki 390 bin hak sahibi vatandaşımızın sonuncusu evlerinin anahtarlarını alana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Buradan Hataylı kardeşlerimize bir kez daha söz veriyoruz; Karşılaştığımız zorluklar ve engeller ne olursa olsun, ne tür düşünceler yaşarsak yaşayalım, Hatay’ı eskisinden daha muhteşem, güvenli ve canlı bir şehir haline getirene kadar bizim için durmak, dinlenmek yok.

“DEPREM BÖLGESİNDEKİ ŞEHİRLERİMİZE 762 MİLYAR LİRA KAYNAK AYIRDIK”

Hükümetimizin gündeminin ilk değişmeyen unsuru, 6 Şubat depreminde yıkılan şehirlerimizin yeniden inşası ve ayağa kaldırılmasıdır. Temmuz ayında TBMM’mizde kabul edilen ek bütçede, 2019 yılında şehirlerimize kullanılmak üzere 762 milyar lira kaynak ayırdık. deprem bölgesi. Bu yıl 1 trilyon kaynak ayırdık.

“DEPREM HASTALARINI OYUN DAYALI HİZMETE LAYIK GÖRENLER DEĞİLİZ”

Biz depremzede kardeşlerimizi oylarının rengine göre hizmete layık görenlerden değiliz. Biz sandık istediği sonucu vermeyince depremzedeleri misafirhanelerinden kovan, insanlara yaptıkları 3 kuruş yardımları alan vicdansızlardan değiliz. Biz depremzede kardeşlerimizin acısını gerçekten önemseyen ve çözümü için çaba gösteren bir yönetimiz. Milletimizin refahı, iyiliği ve geleceği için canla başla çalışan bir ittifakız. Yetimlerin kimsesi olmayacağız. Garip gurunun elinden tutup onu ayağa kaldıracağız. Yolda mahsur kalanların yoldaşı olacağız. İhtiyaç sahiplerinin yardımına koşacağız. Hiçbir insanımızı aç bırakmama sloganıyla gece gündüz çalışacağız.

“ŞU ANDA HATAY GÜÇLÜ VE Hüzünlü”

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk kardeşimizi kamuoyuyla paylaştık. Mehmet kardeşimizin Hatay halkının teveccühüne kavuştuğunu görmekten mutluluk duyuyorum. Hatay kamu yatırımlarının tamamını almış olsa da yereldeki vizyon eksikliğinden dolayı potansiyelini ortaya çıkarmakta zorlanan ilimizdir. Merkezi hükümet ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma içinde olmazsa o şehre hiçbir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay bir garip ve hüzünlü kaldı. Maalesef Hatay’daki mevcut yerel yönetim depremden sonra harabeye dönmüş Basra’ya dönüşmüştür.

“BELEDİYE BAŞKANI NEREDE?”

Belediye başkanı nerede? Hayır. Artık inanıyorum ki 31 Mart akşamı Mehmet Öntürk kardeşim ve ekibiyle birlikte yeni bir dönem başlatacak. Hatay, iş ve eylem yerine laf üreten CHP zihniyetinin elinde adeta heba oldu. İnşallah sizlerin güçlü desteğiyle 31 Mart’ta Hatay’da yeni bir dönemin kapılarını açacağız. El ele, gönül gönüle çalışarak, Hatay’ın hizmet ve çalışma siyasetine olan hasretini bundan 56 gün sonra sonlandıracağız.

Hatay’ın her an yanınızda olacak belediye başkanları tarafından yönetilmesini sağlayacağız. Gerçek belediyecilik anlayışımızın özü, sağlam, afetlere dayanıklı, sağlam yerleşim birimleri inşa etmektir. Yeni nesil dijital teknolojilere uygun altyapıların kurulmasına ihtiyaç var. Sosyal belediyecilik hizmetlerinin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılmasına ihtiyaç vardır. Ailenin maddi ve manevi desteklerle korunmasına ihtiyaç vardır.

Mimarisi estetikle harmanlanmış, tarihi ve kültürel değerleri korunmuş, huzurlu ve güvenli şehirler kurmak amaçlanıyor. Amaç kırsaldaki yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve insanımızın doğup büyüdüğü yerde kalmasını teşvik etmektir. Amacımız katılımcı, kaliteli, memnuniyet odaklı yönetimlerle şehirlerimizi geleceğe hazırlamaktır. Bu nedenle büyükşehir kadar ilçe belediyeleri de kritik önem taşıyor. İnşallah Hatay’da da bunu başaracağız.

“KÜÇÜK HESAPLARIMIZ YOK”

Küçük hesaplarımız yok. Kimse kendi çıkarlarını ülkesinin üstünde tutma hatasına düşemez. Bölücü örgütlerin güdümünde siyaset yapanlarla bir arada olmak mümkün değildir. Önemli olan Türkiye’nin ve Türk milletinin iyiliği, huzuru ve bekasıdır. Her bir vatandaşımızın kendini güvende hissetmesidir. Siz de bu hassasiyeti olmayanların durumunu takip ediyorsunuz. Milletin değil kendi menfaati için siyaset yapanların içler acısı durumu ortadadır. 8 ay önce Halil İbrahim masasından bahsediyorlardı. Bugün hepsi birbirine düşman.

“BUGÜN BİRBİRLERİNİN SEÇİM AFİŞLERİNE BİLE TAHSİLAT ETMİYORLAR”

Bugün birbirlerinin seçim afişlerine dahi tahammül edemiyorlar. Bugün 13. Cumhurbaşkanımız olarak pamuklara sardıkları adayı Ankara’da bir ofisin dört duvarı arasına hapsettiler. CHP ile eski ortakları arasında ne olduğu, ne gibi tartışmalar yaşandığı tabii ki bizi ilgilendirmiyor. Cumhur İttifakı olarak dün nasıl duruyorsak bugün de aynı yerde duruyoruz. Bugün savunduğumuz değerlerin aynısını savunuyoruz. “Türk siyasetinin böyle bir duruma düşürülmesinden üzüntü duyuyoruz.”


kepez-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu