Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ve Caparov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ve İran ikili ilişkileri ile İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve bölgedeki insani durum ele alındı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Birleşmiş Miletler Güvenlik Konseyi’nin Gazze’de ateşkes kararının bir an önce uygulanması için çalışmaların artarak devamının önemli olduğunu, El Fetih ve Hamas’ın bu süreçte birlik içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in gerilimi bölgeye yayma çabalarının önüne geçmek için birlikte çalışmanın gerekli olduğunu belirtti.”

Mehr haber ajansında ise, “İran ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmaların uygulanmasının önemine ve gerekliliğine değinen Cumhurbaşkanı Reisi, Tahran’ın Ankara ile enerji işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu söyledi” denildi. Haberde, şu ifadeler kullanıldı:

“İbrahim Reisi, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) “Ramazan ayında acil ateşkes sağlanmasını talep eden” karar tasarısını onaylamasına değinerek, “Siyonist Rejim sadece bu karara değil, aynı zamanda hiçbir kanuna, anlaşmaya ve uluslararası yasaya bağlı kalamaz. 400’den fazla uluslararası kararın İsrail tarafından ihlal edilmesi, yasaları çiğneyen rejimin vahşi ve insanlık karşıtı doğasını göstermektedir. Bu yüzden İslam ülkelerinin mazlum Gazze halkına destek olmak için ciddi adımlar atması lazım.”

CAPAROV İLE DE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan aynı zamanda, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ikili ilişkiler, küresel ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, Türkiye’de gerçekleşen yerel seçimler nedeniyle tebriklerini ileten Caparov’a teşekkürlerini sundu.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu