Haber

Fatih Altaylı kimdir? Fatih Altaylı Habertürk’ten ayrıldı mı?

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı da son günlerde gündem yaratan isimlerden biri. Uzun bir süre Habertürk’te çalışan ve Teke Tek adlı programıyla izleyici karşısına çıkan Altaylı, yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Köşe yazarlığı da yapan gazeteci, geçtiğimiz saatlerde sosyal medya hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Birçok kişi Fatih Altaylı’nın hayatını ve mesleğini merak ediyor. Peki Fatih Altaylı kimdir, kaç yaşında, nerelidir? Fatih Altaylı Habertürk’ten ayrıldı mı? Neden ayrıldı? Detaylar burada…

Fatih Altaylı kimdir?

Fatih Altaylı, 20 Eylül 1962’de Van’da doğdu. İlk ve orta öğreniminin ardından Galatasaray Lisesi’ni kazandı. Buradan mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne girdi. Ancak eğitimini yarıda bırakarak İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’na gitti ancak mezun olamadı.

Fatih Altaylı’nın Kariyeri

Fatih Altaylı, gazeteciliğe Cumhuriyet gazetesinde başladı. Burada spor muhabirliği yaptıktan sonra Güneş’e geçti. Bir süre Gelişim Yayınları’nda yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Güneş gazetesinin kapanmasının ardından Best FM’in kurucuları arasında yer aldı.

1995 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Teke Tek programını sunmaya başladı. Bu dönemde Hürriyet gazetesinde de yazılar yayınladı. Bir süre sonra Kanal D’den ayrılarak Show TV’ye geçti. Kısa bir süre Show TV’de haber editörlüğü yaptıktan sonra tekrar Kanal D’de çalışmaya başladı. Radyo D’nin genel koordinatörlüğünü yapan Altaylı, 2005 yılında Kanal D’nin haber editörü oldu.

2001-2002 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü’nde ikinci lider olarak görev yaptı. 2005 yılında Doğan Medya Grubu’ndan ayrıldı. ATV’de Teke Tek programını sunmaya ve Sabah gazetesinde köşe yazarlığına başladı. 2009 yılında Habertürk’e geçerek yazı işleri müdürü oldu.

2014 yılında bu görevinden istifa etti ve köşe yazıları Habertürk’ün internet sitesinde yayınlanmaya başladı. Ayrıca bu kanalda Teke Tek programında sunuculuğa devam etmiştir. 2021 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nden ihraç edildi.

Fatih Altaylı Habertürk’ten ayrıldı mı?

Uzun süredir Habertürk’te görev yapan Fatih Altaylı, Twitter’da yaptığı bir paylaşımla Habertürk ile bağlantısının kesildiğini duyurdu. “Bana katlanan herkese teşekkürler” başlıklı bir yazı yayınlayan Altaylı, “Bundan sonra medyada kimseye patron diyemem. Saygı duyacağım kimseyi görmüyorum. Ama sonra. Bir süre sonra fatihaltayli.com.tr’de yazılarıma devam etmeyi planlıyorum, sonra bakarız.” Gidişini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu