Haber

Gaziantep’teki depremzedelerin evleri hak sahiplerine teslim edildi

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, deprem öncesinde ihtiyaç sahiplerine kurayla teslim edilecek olan Gaziantep İslahiye’deki evlerin “deprem evi” olarak depremzedelere dağıtıldığını söyledi. CHP’li Akdoğan’a mağduriyetlerini anlatan bir yararlanıcı, “Kura çekiminde hepimize daire verildi, hakkımız var. Ama depremzedelere verildi. En sonunda da elimizde olmadığı için oraya başvurduk. Evi olmayanlara verilen bir piyangoydu ama şimdi bizim arsalarımızın da iptal edildiği söyleniyor.” Ayın 4’ünde yapılan çekilişle depremzedelere dağıtıldı” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, TOKİ’nin Gaziantep’in İslahiye ilçesinde evi olmayan vatandaşlar için yaptırdığı ve depremden önce kurası çekilen evlerin depremzedelere dağıtıldığını söyledi.

Akdoğan bugün İslahiye’deki mağdur mağdurları ziyaret etti. CHP’li Akdoğan’a mağduriyetini anlatan bir yararlanıcı, “Kura çekiminde hepimize daire verildi, hakkımız var. Diğer TOKİ’lerin yanına yapıldı. Bitti ama depremzedelere verildi. Sonuçta evimiz olmadığı için oraya başvurduk. Evi olmayanlara verilen bir kuraydı.” “Şimdi kuralarımızın iptal edildiği söyleniyor. Bunlar bizim için yapılan binalardı. Ayın 4’ünde kurayla depremzedelere verildi” dedi.

Bir diğer yararlanıcı ise, “Biz de depremzedeyiz. Evimiz yıkılmadı ama hasar gördü. Rastgele konteynerlerden yararlanamıyoruz.”

Akdoğan, ziyaretin ardından şu açıklamayı yaptı:

“Kampanyalardan toplanan paralar dahil hiçbir şeyin doğru düzgün harcanmadığını görüyoruz. Bu kadar büyük rakamları unutun, herkes konteyner kentlerde. Sokaklar çamurla kaplı. Hatay, AK Partili belediyelerin yönettiği Antakya, Kahramanmaraş, Elazığ ve Malatya.” Veya hiçbir şey yapılmadı. Mevcut bir TOKİ konutu yapılıyorsa, üzerine Recep Tayyip Erdoğan posteri asılıyor, onun dışında yapılanlar göz ardı ediliyor.

Bunu geçen sene TBMM kürsüsünden haykırmıştık. 4 kez soru önergesi verdim. Plan ve Bütçe Komisyonunda sordum, TBMM Genel Kurulunda sordum. Nerede bu para, Türkiye Tek Kalp Kampanyası’nda toplanan paralar nerede diye sordum ama karşılığında hiçbir şey alamadım. Geldim ve yanıtı yerinde gördüm. Dışarıda hiçbir şey yok.”

haber-salpazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu