İş

Gram altın 1500 lirayı gördü

Altının gram fiyatı yükselişle başladığı haftanın ardından 1.490 lira seviyesindeki süreci görüyor.

Cuma günü kurdaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı yüzde 1’lik artışla günü 1.475 liradan kapattı.

Haftaya yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 10:15 prestijiyle önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 1.490 lirada süreci görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bin 450 liradan, Cumhuriyet altını 9 bin 900 liradan satılıyor.

Cuma günü yüzde 0,3 düşüşle günü 1.961 dolardan kapatan altının ons fiyatı şu sıralar bir önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1.959 dolarda bulunuyor.

İşsizlik oranı yüzde 10,2’ye yükseldi

Analistler, küresel piyasalarda enflasyon ve resesyon ikileminde belirsizliğin devam ettiğini ve bu hafta yatırımcıların ABD, Avrupa, Japonya ve Çin merkez bankalarının para politikalarına odaklanacağını belirtti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Çarşamba günkü toplantısında yüzde 74 olasılıkla politika faizini sabit tutmasının beklendiğini belirten analistler, politika metni ve Fed Lideri Jerome Powell’ın toplantı sonrası açıklamalarının ekonomi üzerinde etkili olmasının beklendiğini belirttiler. Varlık fiyatları.

Analistler, para piyasalarının fiyatlanmasında Fed’in bu hafta faiz artırımına gitme ihtimalinin istenilen düzeyde olmasa da ABD ekonomisinde işgücü piyasasında soğuma sinyallerinin istenilen düzeyde olmadığını ve Fed’in Temmuz ayında faiz oranlarını 25 baz puan artırarak “şahin” politikasına son vermesi bekleniyor.

1.980$ ve 2.000$ direnç pozisyonu

ABD’de hazine bütçesi istikrar verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak altının ons fiyatı için teknik olarak 1.960 dolar ve 1.950 doların baz olduğunu, 1.980 dolar ve 2.000 doların ise direnç konumunda olduğuna dikkat çekti.

Ülkede bugün açıklanan bilgilere göre nisan ayında cari açık 5 milyar 404 milyon dolar olurken, işsizlik oranı yüzde 10.2’ye yükseldi.

haberakcakoca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu