Yaşam

Rabia Göğercin “Kim Milyoner Olmak İster” Yarışmasında 1 Milyon Soruyu Bilen İkinci Yarışmacı Oldu!

Kim Milyoner Olmak İster programında bu akşam oturan Rabia Birsen Göğercin, Türkiye’nin ikinci milyoneri oldu! Yarışma tarihinde milyon soruyu doğru yanıtlayan beşinci kişi olan Rabia Birsen Göğercin, milyon soruyu doğru yanıtlayarak büyük ödülü kazanarak Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında adını duyurdu. Yarışma tarihine adını yazdıran ikinci isim oldu.

Geçtiğimiz hafta İstiklal Marşı sorusunu bilerek yanıtlayan ve Kenan İmirzalıoğlu’nun alnından öptüğü yarışmacı Rabia Birsen Göğercin de Milyoner’e damgasını vuran isimlerden biriydi.

Yarışma tarihinde milyon dolarlık soruyu yanıtlayan beşinci kişi olan Rabia, ‘Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nı TBMM’de ilk söyleyen kimdi?’ sorusunu yanıtladı. 400.000 TL değerinde. Soruyu doğru cevaplayıp milyonuncu soruyu açtı.

Bu akşam yine yarışma koltuğuna oturan Rabia Birsen Göğercin, 1 milyonluk sorunun gerçek cevabını vermek için bir saatten fazla düşündü.

‘Türkiye’de 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçüne göre daha az bulunur?’ Soruya ilişkin tüm illeri tek tek kontrol eden ve harfleri sayan Rabia, son olarak B ve V yanıtını verdi.

Doğru cevabı veren Rabia Birsen Göğercin, Kim Milyoner Olmak İster tarihinde bir milyonluk büyük ödülü alan ve soruyu doğru cevaplayan ikinci kişi oldu.

Göğercin’e tebrik mesajları yağmaya başladı!

İşte Türkiye’nin ikinci milyoneri Rabia Birsen Göğercin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu