Haber

Şarkışla’da çıkan yangında 100 dönüm tarım arazisi küle döndü

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangına köylüler traktörleriyle müdahale etmeye çalıştı. Çiftçilerin çabaları yetersiz kalırken, 100 dönüm ekili tarım arazisi küle döndü. Yanan tarım arazisinin havadan görünümü.

Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Maksutlu köyü ile Döllük köyü ortasındaki bir tarım arazisinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ekili tarım arazilerine de sıçradı. Köylüler traktörleriyle yangına müdahale etmeye çalıştı. Çiftçilerin tüm çabalarına rağmen 100 dönüm ekili alan küle döndü. Kontrol altına alınan yangının verdiği hasar havadan görüntülendi.

“Hasat sürecine dikkat edelim”

Yanan yerde incelemelerde bulunan Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Maksutlu ile Döllük arasındaki bir bölgede yangın çıktı. Yaklaşık 100 dönüm arazide hasar tespiti var. Yangın kontrol altına alındı. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun. Herkesi bir uyarı ile uyaralım. Hasat sürecine kadar sigara izmaritlerine ve yanıcı maddelere dikkat edelim. Aksi halde telafisi olmayan şeyler oluyor. Herkesi tedbirli ve kontrollü davranmaya davet ediyorum” dedi.

Arpa ve buğday ekili toprakta çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. – SİVAS

diyadinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu