Ekonomi

Takasbank KTY Platformu için borsada gong çaldı

Törene, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Kamu İhale Konseyi Üyesi Selami Korkmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebe Genel Müdür Yardımcısı Nazmi Şığı Gürkan, Kredi Kayıt Dairesi Genel Müdürü Gökhan Şahin, Takasbank Genel Müdürü Sungurlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Avşar Sungurlu, törende yaptığı konuşmada, Takasbank olarak sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunma vizyonu doğrultusunda tüm hizmetlerini uluslararası standartlarda sunmaya ve sektör dinamikleri doğrultusunda geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Takasbank Kamu Kefalet Yönetimi Platformu’nun 2021 yılında faaliyete geçirildiğini ve Kamu İhale Kurumu aracılığıyla yürütülen ihaleler kapsamında süreksiz elektronik teminat mektupları ve kefalet senetlerine özel olarak hizmet vermeye başladığını hatırlatan Sungurlu, platformun elektronik teminat mektupları ve kefalet işlemleri gerçekleştirilecektir.

Sungurlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebe Genel Müdürlüğü, Kamu İhale Kurumu ve Takasbank arasındaki entegrasyonla 22 Ocak itibarıyla elektronik kesin teminat mektupları ve kefalet senetlerinin Takasbank Kamu Kefalet Yönetimi Platformu’na aktarıldığını belirtti.

“2. “aşama başarıyla tamamlandı”

Sungurlu, entegrasyonla birlikte merkezi yönetim kapsamındaki idarelere iletilen nihai elektronik teminat mektuplarının Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebe Genel Müdürlüğü tarafından kayıt altına alındığını ve projenin faz-2 geçişine geçildiğini belirterek, Tüm paydaşların desteğiyle gerçekleştirilen, başarıyla tamamlandı ve şunları söyledi: “Bugünkü aşamada, elektronik olarak verilen platform garantisi ve kefalet tahvilleri etkili, verimli ve hızlı bir şekilde yönetilebilir.

Tüm bu teminat yönetimi süreçleri Kamu İhale Kurumu bünyesindeki Elektronik Kamu Alımları Platformu ile entegre çalışmaktadır. Platformda yer alan aktif ve hızlı raporlama aracı sayesinde üst yönetimin kendisine yapılan tüm yönetim ve alt yönetim raporlamalarına ilişkin bilgilere ulaşabilmesi sistemin değerli avantajları arasında yer almaktadır. Bir diğer önemli husus ise kamu kefalet süreçlerinde yönetimin ve Takasbank’ın istekli ve teminat bilgilerine erişiminin ihale açılana kadar kısıtlanması, böylece hem isteklinin hem de teminatın güvenliği ve gizliliğinin sağlanmasıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu