Haber

TBMM’de Gergin Dakikalar: DP Milletvekili Enginyurt ile AK Parti Arasında Tartışma

“Akbelen” gündemiyle toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, “Biz millet aç diyoruz, Diyanet İşleri Başkanınız ‘Günaydın demeyin’ diyor. Ne derdin var bunun? Ben Arap mıyım? Türk oğlum, ben Türk’üm.” AK Parti safları bu sözlere tepki gösterdi. Enginyurt, AK Partililere, “Orada bağırmayın! Buraya gelin!” o cevapladı.

TBMM’DE GERGİN ANLAR

TBMM Genel Kurulu, CHP’nin Akbelen’deki olayları harika bir gündemle görüşülmesi talebiyle toplandı. Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt kürsüde konuşma yaparken tansiyon yükseldi.

“NE BAĞIR, BURAYA GEL”

Enginyurt, “Halk aç diyoruz, sizin Diyanet İşleri Başkanınız ‘Günaydın demeyin’ diyor. Ne diyeceğiz? Neyinden rahatsız oluyorsunuz? Ben Arap mıyım? Ben Türk’üm. Türk oğlu.” Bunu söylediğinde tansiyonu fırladı. AK Parti masalarından yükselen itirazlara Enginyurt, “Ordan bağırma! Gel buraya! Ne bağırıyorsun?” o cevapladı.

“MİLLETİN ANALARINA LANET EDEN 5’Lİ ÇETEYİ SAVUNMAK SİZE UYGUN DEĞİL”

Enginyurt, “Bugün burada Akbelen Ormanları’ndaki katliamı gündeme getirmek için toplandık. Ama toplantıda gördüğüm kadarıyla aslında Akbelen’de rastgele bir şey yoktu. Fatih Dönmez’den bahsederken o kadar duygulandım ki düşündüm ki. şirket sahibi konuşuyordu onlara anlatırdı eski bakan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu