Ekonomi

VinFast Automotive İlk Çeyrekte Önemli Gelir Açığı ve Net Zarar Artışı Raporladı

VinFast Auto (VFS), finansal analistlerin tahminlerinin altında kalan ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin hisseleri Çarşamba günü erken borsa işlemleri sırasında değerinde önemli dalgalanmalar yaşadı ancak sonunda %1,6 oranında arttı.

Elektrikli araç (EV) üreticisi hisse başına 6.340 Vietnam dongu zarar açıkladı ki bu rakam hisse başına 5.582 Vietnam dongu olarak öngörülen zarardan daha yüksekti. Açıklanan toplam gelir 7.26 trilyon Vietnam dongu ile 11.71 trilyon Vietnam dongu olan beklentinin altında kaldı.

Toplam gelirin 6,49 trilyon Vietnam dongluk kısmını araç satışları oluştururken, brüt kar marjı yüzde 49,8 oranında negatif gerçekleşti.

Bu çeyrekte VinFast 9.689 elektrikli araç teslimatı gerçekleştirerek bir önceki çeyreğe göre yüzde 28’lik bir düşüş yaşadı ancak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 444’lük etkileyici bir artış kaydetti.

Şirket 2024 yılına kadar 100.000 elektrikli araç teslim etme hedefini teyit etti.

VinFast Yönetim Kurulu Başkanı Madam Thuy Le, “Bazı bölgelerdeki geçici engellere ve değişken piyasa koşullarına rağmen, elektrikli araç sektörünün orta ve uzun vadede büyüme potansiyeline olan güçlü inancımızı koruyoruz” dedi.

“İstikrarlı ilerleyişimiz, yıllık 100.000 araç teslim etme hedefimize ulaşmamız için bizi iyi bir konuma getiriyor. Büyümemiz, satış ağımızın hızla genişlemesi ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde birçok yeni pazarda daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etmeyi amaçlayan yeni araç modellerinin piyasaya sürülmesiyle destekleniyor.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla hazırlanmış ve tercüme edilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

sarayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu