Haber

VIP minibüs kazasında 5 kişi öldü, şoför tutuklandı

MUĞLA’nın Ula ilçesinde 1’i çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği kazada tutuklanan VIP minibüs şoförü Altan Özkan (26), “Suçlu olduğumu düşünmüyorum. Olaydan dolayı üzgünüm. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum.”

Kaza, 28 Ekim günü saat 14.00 sıralarında Ula’nın Gökova mevkiinde meydana geldi. Fethiye’den Muğla’ya giden Altan Özkan’ın (26) kullandığı 61 TS 631 plakalı VIP minibüs ile tali yoldan giden Hörü Bekmezci’nin (70) kullandığı 48 AS 930 plakalı otomobil Kontrolsüz kavşakta çarpıştı. Kazada sürücü Bekmezci, arkadaşı Gönül Akdeniz (58), torunu Alp Akdeniz (3), Hatice Geriz (49) ve Hacer Demirci (54) hayatını kaybetti. Sürücü Özkan ve arka koltukta oturan eşi Saadet Özkan yaralandı. Özkan, tedavisinin ardından ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan tutuklanırken, eşi ise taburcu edildi.

‘ARABA BİRDEN DÜZ SOL’A KALKTI’

Sürücü Özkan’ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Özkan, “Muğla istikametine doğru giderken karşı yönden gelen 48 AS 930 plakalı otomobil, bir anda sola hareket ederek sağ tarafımdaki tali yola girdi. O sırada ben de araçla gidiyordum. 100 kilometre hızla sol şeritten ayrıldım. Aracı görür görmez kazayı önlemek için önce yolun sağ şeridine geçtim.” Doğru hamleyi yaptım. Araç biraz daha ileri gidince bu sefer çarpmamak için yolun sol şeridine doğru döndüm. Araç yol ortasında durduğunda kurtaramayıp sağ arkadan çarptım. Kaza anında eşim Saadet Özkan minibüsün arka koltuğunda yatıyordu. Öndeki sürücü koltuğu ile yolcu koltuğu arasına savrularak sıkıştı. “Kısa sürede olay yerine yakın jandarma ve trafik ekipleri gelip duruma müdahale etti. Kazada emniyet kemerim takılı olduğu için yaralanmadım. Kusurum olduğunu düşünmüyorum. Olaydan dolayı özür dilerim. Bana yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum” dedi.

gumushacikoyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu