Haber

YSK, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini oybirliğiyle kabul etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Lideri Ahmet Yener, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesiyle ilgili olarak, “Kurulumuzun yaptığı toplantı sonucunda Sayın Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi oybirliği ile ilk oylamadan sonra geçerli olup oybirliği ile kabul edilmiştir. İnce’ye bu süreçte verilen oyların geçerli oy olduğu ve kabul edilmesi gerektiği kanaatine varıldı.

YSK Genel Başkanı Yener, Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme dilekçesinin dün YSK’ya iletildiğini hatırlattı.

Yener, YSK’nın bugün bir toplantı yaptığını belirterek, İnce’nin adaylığına ilişkin kararı şöyle açıkladı:

“Kurulumuzun bugün yaptığı toplantı sonucunda, 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nun 12’nci maddesinde yapılan değişiklikle, Cumhurbaşkanlığı aday aday listesinin Resmi Gazete’de ilanından sonra yapılan çekilmelerin, 6271 Sayılı Kanun ile 298 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri geçerli sayılmaz. Kurulumuzca yapılan toplantı sonucunda Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin 6. madde uyarınca geçerli olduğuna oybirliğiyle karar verildi. 6271 sayılı Kanun’un 12. maddesinin ilk oylamadan sonra incelendiği ve bu süreçte İnce’ye verilen oyların geçerli oy olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

Seçimlerle ilgili tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Yener, seçimlerin Türk demokrasisine ve Türk milletine hayırlar getirmesini diledi. – ANKARA

habercinarcik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu