Haber

Zigana Tüneli kaç km’dir? Yeni Zigana Tüneli güzergahı nereden nereye?

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın sayılı çift tüp karayolu tünellerinden biri olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacak. Sonra Zigana Tüneli kaç kilometre, yeni Zigana Tüneli güzergahı nerede merak ediliyor. Zigana Tüneli’nin kaç kilometre olduğu ve yeni Zigana Tüneli güzergahının nerede olduğu sıklıkla araştırılıyor. Zigana Tüneli kaç km’dir? Yeni Zigana Tüneli güzergahı nereden nereye? Detaylar burada…

ZİGANA TÜNELİNE KAÇ KM?

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın sayılı çift tüp karayolu tünellerinden biri olan Zigana Tüneli, bugün saat 17.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tünel hakkında bilgi veriyor Adil Karaismailoğlu Proje sayesinde mevcut güzergahta 90 viraj ortadan kalktı” dedi. söz konusu.

Yeni açacakları Zigana Tüneli ile birlikte toplam uzunluğu 42 kilometre olan 33 tünelin tamamlandığını ve mevsim şartlarının ulaşıma etkisinin en aza indirildiğini belirten Karaismailoğlu, “3 dublekste yapım çalışmaları devam ediyor. toplam uzunluğu 14 kilometre olan tüp tüneller Az önce de belirttiğim gibi uzunluğu 14.5 kilometre olan Yeni Zigana Tüneli ülkemizde ve Avrupa’nın en uzun çift tüp karayolu tünellerinden biri olma özelliğini taşıyor. yaklaşık iki asırdır yapım ve iyileştirme gibi birçok çalışmanın yapıldığı güzergah” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, açılacak tünel ve yol projesinin detayları hakkında da bilgi vererek, “Yeni Zigana Tüneli, Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum’a bağlayan güzergah üzerinde 14,5 kilometre uzunluğunda ve yoğun bir trafik yükü taşıyor. Trabzon-Aşkale Yolu’nun 44. kilometresinde Maçka/Başarköy mevkiinde 1015 metreden başlayan tünel projesi yüzde 3,3’lük eğimle 1264 metreye çıkıyor ve 1212 metrede kavşakla birbirine bağlanıyor.

YENİ ZİGANA TÜNELİ GÜZERGAH NEREDEN NEREYE?

“Bakanlık olarak yaklaşık 193 milyar dolarlık yatırımla ulaşım altyapılarımızın düzgün hale getirilmesi, bu ağların genişletilmesi ve uluslararası nakliye yollarındaki eksik ilişkilerin tamamlanması önceliklerimiz arasındaydı. Bu noktada en önemli bölgemiz olan Trabzon oldu. Doğu Karadeniz’in ticaret merkezi Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum’a aktarılıyor.Kenti Karadeniz’e bağlayan güzergahta yaptığımız Zigana Tüneli’ne de bu açıdan bakmamız gerekiyor. Zigana Tüneli’ni sadece Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum’u ilgilendiren bir proje olarak göremeyiz.İran ve Irak başta olmak üzere tüm Ortadoğu ülkelerinin Karadeniz’e ulaşması hayati önem taşımaktadır.”

Yeni Zigana Tüneli’nin yapılmasıyla 12 metre genişliğindeki devlet yolunun 2×2 şeritli bölünmüş yol haline geldiğini belirten Karaismailoğlu, “Zigana zirvesinde 2 bin 10 metre olan rakım 1825 metreye düşürüldü. 1. tünelde Yeni Zigana Tüneli ile 810 metre aşağı çekilerek 1015 metreye çekildi.Proje sayesinde mevcut güzergahta 90 viraj ortadan kalktı.Eğim ​​yüzde 7,7’den yüzde 3,3’e düşürülerek, tünelin geometrisi iyileştirildi. Güzergâh 8 kilometre kısaldı, yolculuk süresi otomobiller için 30 dakika, ağır vasıtalar için 60 dakikaya düşürüldü.” dedi.

Karaismailoğlu, kış şartlarında kesintiye uğrayan trafiğin kesintisiz ve konforlu akışının sağlandığını belirterek, “Karadeniz kıyısındaki yerleşim yerleri, limanlar, turizm ve sanayi merkezlerine trafiğin sorunsuz akışını sağladık ve Türkiye’ye katkı sağladık. Yurtiçi kara taşımacılığı ile daha hızlı uluslararası ticaret, “Gümüşhane sınırındaki dik yokuşlardan taş düşmesi gibi sorunları ortadan kaldırdık. Maçka-Karahava kesiminin bölünmüş yola dönüştürülmesi ile Trabzon’dan Erzurum, Ağrı ve İran sınırına giden yolun standardını yükselterek, hızlı ve güvenli ulaşımı sağladık.”

Gençlerden Zigana Tüneline tam puan!??

Bugün açılıyoruz!
???3 Mayıs 2023 pic.twitter.com/F2jjHlU0eG

— Adil Karaismailoğlu (@akaraismailoglu) 3 Mayıs 2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu