Haber

İsrail İç İstihbarat Servisi: İslami Cihad bağlantılı bir bombalı saldırı engellendi

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş örgütü İslami Cihad ile bağlantılı bir bombalı saldırının engellendiğini ve saldırı planının sorumlusunun yakalandığını duyurdu.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’de çalışma müsaadesine sahip Fethi Ziyad Zekut isimli 31 yaşındaki Gazzelinin, İslami Cihad Hareketi ismine bombalı hücum hazırlığında olduğu argümanıyla tutuklandığını bildirdi.

Açıklamada, kamuoyuna birinci sefer duyurulan fakat 30 Ekim’de tutuklanan Gazzelinin, “sosyal medyada radikal içerikli paylaşımlar yaptığı” ve “İsrail’in güneyindeki bir otobüs sınırında el üretimi patlayıcı (EYP) ile taarruz planladığı” ileri sürüldü.

Zekut’un Gazze’de EYP’ler konusunda eğitildiği ve İsrail’e girdikten sonra EYP’lerin montajı için malzeme toplamaya başladığı ifade edilen açıklamada, zanlının tutuklanması sırasında bu malzemelere el konulduğu aktarıldı.

Açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi kaynaklı bu tür saldırı girişimleri nedeniyle Gazze’yi yöneten “Hamas’ı sorumlu tuttuğu” kaydedildi.

Şin-Bet ayrıca, Zekut ile yakınlığı bulunan yaklaşık 200 Gazze sakininin İsrail’deki çalışma müsaadelerinin iptaline karar verildiğini bildirdi.

İsrail’de dün sabah erken saatlerde iki ayrı noktada bombalı saldırılar meydana gelmişti.

Batı Kudüs’ün Givat Shaul ve Ramot kavşaklarında farklı noktalardaki iki otobüs durağında yarım saat ortayla düzenlenen taarruzlarda 1 İsrailli hayatını kaybetmiş, 4’ü ağır 14 kişi yaralanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu