Yaşam

Star Wars Hayranları Gözyaşları İçinde: Luke Skywalker’ın En Çok Aranan Işın Kılıcı Figürü Satılık

George Lucas tarafından yaratılan Star Wars serisi tüm dünyada en çok beğenilen ve izlenen yapımlar arasında yer almaktadır. Hakkında etkinliklerin düzenlendiği ve hayranlarının koleksiyon eşyalarını topladığı Star Wars serisinin en pahalı parçalarından biri 2.1 milyona satışa çıktı.

Tüm dünyada en sevilen dizilerden biri olan Star Wars, 25 Mayıs 1977’de 20th Century Fox’ta yayınlanmaya başladığından beri fenomen olmuştur.

Toplamda 9 filmi bulunan Star Wars serisi, farklı izlenme sıralamasıyla seriye yeni başlayacak olanların kafasını karıştırıyor.

1977 yılında vizyona giren dizinin orijinal versiyonunda Mark Hamill’in canlandırdığı ana karakterlerden biri de Luke Skywalker.

Efsanevi bir jedi ve başkan olan Luke Skywalker, bildiğiniz gibi hikayedeki en değerli isimlerden biri. Yoda ile olan hikayesiyle benzetmenin özü.

Luke Skywalker’ın ikonik ışın kılıcı duruşu, bir zamanlar oyuncak üreticileri için en büyük ilham kaynağıydı.

Filmin orijinal seri figürleri, günümüzde koleksiyonerlerin en çok aranan parçaları arasında yer alıyor. Oyuncak üreticisi Kenner tarafından 1978’de piyasaya sürülen orijinal seri parçalar, en pahalı koleksiyon modüllerinin ortasında yer alıyor.

Kenner’ın serinin ilk filmi Star Wars: Part IV – A New Hope’un ardından piyasaya sürdüğü ve hala yepyeni bir biçimde kapalı ambalajında ​​olan Luke Skywalker figürü satışta.

Sağ kol yuvasından çıkan iki modüllü bir silah olan ışın kılıcı tasarımına sahip bu figürün kilidi daha önce hiç açılmamıştı. Şimdi Pennsylvania’daki Hake’s Auctions’da bulunuyor. Ambalajın arka yüzünde ise o yıllarda satın alınabilen ve ulaşılabilen 12 Star Wars figürünün görselleri yer alıyor.

Fiyatı tam olarak 2.2 milyon TL yani 75 bin dolar.

Koleksiyon uzmanları, bu figürün gerçekten değerli bir modül olduğunu vurguluyor. Luke Skywalker figürü için Hake’s Auctions müzayedecisi Alex Winter, “Herhangi bir ciddi Star Wars koleksiyonu için gerçekten dikkate değer bir parça,” dedi. diyor.

Özellikle eski Star Wars figürleri rekor fiyatlara alıcılara satılıyor.

Daha önce Hake’s tarafından satılan Boba Fett’in ilk prototipi 1979’da 6.5 milyon TL’ye satılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu