Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi İsrail Ürünlerini Boykot Ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsrail eserlerinin boykot amacıyla restoran, kafeterya ve çayhanelerde satılmayacağını duyurdu. TBMM’den yapılan açıklamada şirketlerin isimleri verilmezken Reuters, kaynak göstererek Coca-Cola ve Nestle şirketlerine isim vererek bu şirketlerin eserlerinin satılmayacağını duyurdu.

Reuters, bu iki şirketin soru taleplerine yanıt vermediğini bildirdi.

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İsrail’in masum insanları katleden savaş suçlarına desteğini açıkça ilan eden firmaların ürün ve mallarının boykot edilmesi için toplumsal duyarlılığın desteklenmesi” kararının alındığı belirtildi. Gazze.”

Açıklamada ayrıca, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un talimatı üzerine, “İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım suçuna destek veren firmaların ürünlerinin restoran, kafeteryalarda satılmayacağı” kaydedildi. ve Parlamento kampüsü ve tesislerindeki çayhaneler.”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada herkesi boykota uymaya çağırdı:

“İsrail’in saldırganlığını destekleyen firmaların hiçbir ürününü bundan sonra TBMM’de kullanmayacağız, almayacağız, aldıklarımızı da çöpe atacağız. Ordulu hemşerilerim bir tane olsun” Bugünün sonuçlarından biri şu; sizlerden isteğimiz, Allah aşkına, sadece lanet etmek değil, sadece ‘Bu işler böyle olsun’ demek yeterli değil. ‘. Bundan sonra bu katliama destek veren şirketlerin eserlerini satın almayacağız ve ellerinden alınmasına izin vermeyeceğiz.”

Nestle İsrail’deki fabrikasını kapattı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları yoğunlaştığından beri Türkiye’deki farklı sosyal medya platformlarından İsrailli şirketlerin çalışmalarını boykot etme çağrıları yapılıyor.

Reuters’a konuşan parlamento kaynağı, menülerden yalnızca Coca-Cola içecekleri ve Nestle kahvesinin çıkarıldığını, bu kararın arkasında “bu şirketlere yönelik artan toplumsal öfkenin” olduğunu belirtti.

Öte yandan Coca-Cola ABD merkezli bir şirkettir ve Nestle’nin merkezi İsviçre’dedir.

Nestle, geçen ay İsrail’deki fabrikasını kapatarak çatışmaya yanıt veren ilk tüketim ürünleri şirketlerinden biriydi.

İspanya’da liman işçileri herhangi bir askeri teçhizat yüklemeyeceklerini açıkladı.

Belçika’da ulaştırma sendikaları İsrail’e giden askeri teçhizatı taşımayı reddettiklerini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu